Jouw IP | 18.97.14.85 |
Plaats | Ashburn |
Regio | Virginia (VA) |
Land | United States of America |
Landcode | US |
ISP | Amazon.com |
Breedtegraad | 39.0469 |
Lengtegraad | -77.4903 |
De Wat Is Mijn IP checker tool controleert je online IP adres, dit wordt ook wel je openbare ip adres genoemd. Normaal wanneer je op je pc je IP-adres bekijken wilt dan zie je het lokale ip-adres. In sommige gevallen wil je graag je openbare ip-adres opzoeken. In dit geval zijn tools zoals de Wat Is Mijn Ip adres check een uitkomst. Deze tool laat niet alleen je internet ip adres zien maar ook je ip locatie. Dit is normaal gesproken de locatie waar de internet provider de server heeft staan waar het betreffende ip-adres op geregistreert is.
Het internetprotocoladres (of IP-adres) is een uniek adres dat computerapparaten zoals pc's, tablets en smartphones gebruiken om zichzelf te identificeren en te communiceren met andere apparaten in het IP-netwerk. Elk apparaat dat op het IP-netwerk is aangesloten, moet een uniek IP-adres binnen het netwerk hebben. Een IP-adres is analoog aan een huisadres of telefoonnummer in die zin dat het wordt gebruikt om een entiteit uniek te identificeren. De Wat Is Mijn IP locatie tool toont alle relevante IP-informatie zoals:
Het traditionele IP-adres (bekend als IPv4) gebruikt een 32-bits nummer om een IP adres weer te geven en definieert zowel het netwerk- als het hostadres. Een 32-bits nummer kan ruwweg 4 miljard unieke nummers opleveren, waardoor IPv4-adressen opraken naarmate er meer apparaten op het IP-netwerk zijn aangesloten. Er is een nieuwe versie van het IP-protocol (IPv6) uitgevonden om een vrijwel onbeperkt aantal unieke adressen te bieden. Een IP-adres wordt geschreven in de notatie "decimaal met punten", die bestaat uit 4 sets getallen gescheiden door een punt, waarbij elke set een 8-bits getal tussen (0-255) vertegenwoordigt. Een voorbeeld van een IPv4-adres is 216.3.128.12, het IP-adres dat eerder aan iplocation.net is toegewezen. Een IPv4-adres is onderverdeeld in twee delen: netwerk- en hostadres. Het netwerkadres bepaalt hoeveel van de 32 bits worden gebruikt voor het netwerkadres en de overige bits voor het hostadres. Het hostadres kan verder worden onderverdeeld in een subnetwerk en een hostnummer.
Traditioneel wordt IP-netwerk geclassificeerd als A-, B- of C-netwerk. De computers identificeren de klasse door middel van de eerste 3 bits (A = 000, B = 100, C = 110), terwijl mensen de klasse identificeren door middel van het eerste octet (8-bit) nummer. Omdat er weinig IP adressen zijn, is het op klassen gebaseerde systeem vervangen door Classless Inter-Domain Routing (CIDR) om IP-adressen efficiënter toe te wijzen.
Om het unieke karakter binnen de globale naamruimte te behouden, worden de IP adressen openbaar geregistreerd bij het Network Information Center (NIC) om adresconflicten te vermijden. Apparaten die openbaar moeten worden geïdentificeerd, zoals web- of mailservers, moeten een wereldwijd uniek IP adres hebben en dus krijgen ze een openbaar IP adres toegewezen. De apparaten die geen openbare toegang vereisen, kunnen een privé-IP-adres krijgen en het uniek identificeerbaar maken binnen één organisatie. Aan een netwerkprinter kan bijvoorbeeld een privé IP-adres worden toegewezen om te voorkomen dat de rest van de wereld er vanaf afdrukt. Om organisaties in staat te stellen vrij privé IP-adressen toe te wijzen, heeft de NIC bepaalde adresblokken gereserveerd voor privégebruik. Een particulier netwerk is een netwerk dat gebruikmaakt van de IP-adresruimte van RFC 1918.
Het loopback IP adres is het adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot zichzelf. De IPv4 heeft 127.0.0.1 aangewezen als het loopback-adres met het 255.0.0.0 subnetmasker. Een loopback-interface wordt ook wel een virtueel IP adres genoemd en is niet gekoppeld aan een hardware-interface. Op Linux-systemen wordt de loopback-interface gewoonlijk lo of lo0 genoemd. De bijbehorende hostnaam voor deze interface wordt localhost genoemd. Het loopback-adres wordt gebruikt om netwerksoftware te testen zonder fysiek een netwerkinterfacekaart (NIC) te installeren en zonder dat de machine fysiek op een TCP / IP-netwerk hoeft te worden aangesloten. Een goed voorbeeld hiervan is om toegang te krijgen tot de webserver die op zichzelf draait via http://127.0.0.1 of http: // localhost.